Rašković Ivić: Gašićev kum protivzakonito dobio posao upravnika

342

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić optužila je danas vršioca dužnosti upravnika Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu Ivana Mijailovića da obavlja taj posao „nezakonito i protivno rešenju Upravnog suda u Kragujevcu“, koji je po njenim rečima, utvrdio da Mijailović nema potrebne kvalifikacije i da je dobio posao mimo zakona.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je Mijailović „venčani kum direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića i član Glavnog odbora SNS“.

„Mijailović je saslušavan i u procesu optuženima za prebijanje Borka Stefanovića u Kruševcu. Da li ga to možda, kao organizatora i vinovnika cele stvari, kvalifikuje da protivzakonito bude upravnik i da se pogaze pravo i pravda“, upitala je Sanda Rašković Ivić.

Po njenim rečima, Mijailović je završio Fakultet odbrane i zaštite 2003. godine, a u međuvremenu je bio „izbačen iz MUP-a i osuđen zbog nekih malverzacija“ da bi kao Gašićev kum došao na mesto v.d. upravnika popravnog doma za maloletnike u Kruševcu, „bez potrebnih kvalifikacija i radnog staža u odgovarajućoj visokoj stručnoj spremi“.

Ona je rekla da je Mijailović lažirao potvrdu koju mu je izdao advokat Petrović iz Niša, koji je zastupao Gašića kada ga je Agencija za borbu protiv korupcije teretila za sukob interesa, da je volontirao u toj advokatskoj kancelariji kao advokat.

„Kao što ja kao psihijatar ne mogu da operišem, ne može ni neko ko je završio fakultet civilne odbrane da volontira u advokatskoj kancelariji, niti se volontiranje koje nije uvedeno u radnu knjižicu može tretirati kao normalan radni staž“, poslanica Narodne stranke.

Dodala je da se Mijailović prijavio na konkurs za stalno radno mesto upravnika doma, na kojem je imao i protivkandidata.

„Izabran je Mijailović, naravno, a protivkandidat je uložio žalbu. Žalbena komisija je dala za pravo Mijailoviću, ali se protivkandidat žalio Upravnom sudu u Kragujevcu, koji je presudio da je upravnik doma dobio posao mimo zakona i bez potrebnih kvalifikacija. Time je poništeno rešenje žalbene komisije Vlade Srbije“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da je ministarka pravde Nela Kuburović svojim potpisom formirala novu komisiju koja se potpuno saglasila sa onim što je rekla stara komisija i prenebregla nalaz i mišljenje Upravnog suda u Kragujevcu.

„Koje kvalifikacije ima Mijailović da mu i ministarka pravde drži stranu? Narod o ovakvim slučajevima ima izreku da je na takmičenju ptica pevačica pobedio gavran, jer mu je stric bio u žiriju“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...