Tepić: Dačić uzimao novac od trgovaca oružjem za “otpriznavanje” Kosova

552

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

„Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković“, upitala je Tepić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je čitava operacija za povlačenje priznanja Kosova bila praćena prikupljanjem novca od privrednika i trgovaca oružjem i da je potrebno da policija i tužilaštvo ispitaju imovinsko stanje Nikole Nedeljkovića i povezanih lica.

Tepić je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić morao biti upoznat sa tim i pozvala ga da „brzinom munje sipa“ i odgovore na njena pitanja.

„Nadam se da će Dačić dobro promisliti pre nego pokuša da ovo demantuje jer kada je nedavno pokušao da demantuje informaciju kojom je od SAD upozoren, reagovala je ambasada i demantovala njega i potvrdila ono što sam ja rekla“, navela je Tepić.

Govoreći o aferi Krušik, Marinika Tepić je ponovila da je za urušavanje te fabrike vojne industrije kriv predsednik Aleksandar Vučić i „njegovi ortaci“.

„Kriv je Vučić i njegov Nebojša Stefanović i njegov otac Branko. Kriv je i tvoj Slobodan Tešić i tvoj Ivica Dačić i svi tvoji ortaci su krivi za urušavanje Krušika i vojne industrije. Šta ste očekivali, da mi ćutimo na to? Da smo ćutali, sravnili bi je (vojnu industriju) sa zemljom. Tešić bi postao gazda Prvog partizana, GIM bi postao vlasnik Krušika, a neko treći bi postao gazda Zastave“, rekla je ona.

Tepić je odbacila optužbe predsednika da priče o aferama u vojnoj industriji utiču negativno na poslovanje tih firmi i da su sračunati sa tim da ih uruše.

„Mi nismo uzeli niti jedan dinar iz Krušika nego ste to uradili vi. Zbog vaših nedela radnici u Zastavi nemaju plaćene poreze i doprinose tri meseca, zbog vas kasne plate u Krušiku i nema novca za razvoj vojne industrije. Jer kada Nebojšin tata i tvoj Tešić uzmu koliko im treba, a mnogo im treba, ne ostaje novca ni za plate ni za razvoj“, rekla je ona.

Ona je pozvala Vučića da ne priča o tim problemima sa poslovodstvom Krušika nego da ode kod radnika i njima kaže ko je odgovoran za njihove probleme.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...