Virpul povlači pola miliona veš mašina sa tržišta zbog rizika od požara

158

Američki proizvođač bele tehnike Virpul povlači sa britanskog tržišta pola miliona veš mašina zbog potencijalnog rizika od požara, saopšteno je iz te kompanije.

Kod 519.000 mašina za pranje veša, prodatih između oktobra 2014. i februara 2018. godine, utvrđena je fabrička greška. Otkriveno je da dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog čega može doći do pregrevanja i mogućeg požara na uređaju.

„Kad se aktiviraju grejači u mašini, to za sobom povlači i automatsko zaključavanje vrata. U nekim slučajevima može doći do povezanog kvara da osigurač neće da isključi ceo sistem, tako da može doći do požara“, naveli su iz Virpula, piše Independent.

Isto upozorenje odnosi se i na vlasnike brendova Hotpoint i Indesit, koji su takođe u delimičnom vlasništvu te američke kompanije.

Virpul je saopštio da svi kupci koji spadaju u rizičnu grupu od januara sledeće godine mogu da zamene svoje uređaje bez ikakve naknade.

Ovo nije prvi opoziv uređaja Virpula. Kompanija je početkom ove godine, zbog istih razloga, povukla sa tržišta 500.000 mašina za pranje sudova.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...