Rebić: Verujemo da je Monika živa i da ćemo je tokom noći pronaći

89

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu Moniku Karimanović. Dodao je da veruju da je Monika živa i da se nada da će je tokom noći ili u najskorijem vremenu pronaći.

Rebić je istakao su maksimalno angažovali ljudske resurse u potrazi za Monikom.

„Tokom noći će se nastaviti pretraga korišćenjem termovizijskih kamera koje policiji daju prednost“, rekao je Rebić obraćajući se novinarima u selu Orešac gde preko 220 policijskih službenika intezivno traga za nestalom dvanaestogodišnjom Monikom.

„Od petka kada je majka prijavila njen nestanak ovo je apsolutno prioritet u radu MUP-a, od angažovanja svih pripadnika policijske uprave u Nišu do angažovanja helikopterske jedinice, žandarmerije, pasa tragača, upotrebe termovizijskih kamera. Apsolutno smo iskoristili sve moguće resurse i ljudske i materijalne i koristimo i dalje ne bi li pronašli devojčicu“, objasnio je Rebić.

Naveo je da je pre Orešca posetio roditelje nestale Monike, jer je želeo da ih ohrabri u teškom trenutku i da im iz prve ruke da sve informacije šta je policija uradila i u kom pravcu ide istraga.

„Ono što sam mogao da im kažem je da mi u ovom trenutku verujemo da je Monika živa“, naglasio je Rebić.

Ukazao je da na osnovu puno dokaza smatraju da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče.

„Imamo jasan dokaz da je on ukrao jedno vozilo, u tom vozilu su pronađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je sa njim bila Monika, zatim na ovom ovde mestu smo nesporno utvrdili da su jedno vreme boravili, odnosno da su najverovatnije prespavali i hranili se. Na još jednom mestu su nađeni određeni tragovi, konkretno Monikin ranac, i imamo dve izjave svedoka da je Jovanović sa devojčicom prošao“, rekao je Rebić i dodao da na tim činjenicama temelje verovanje da je Monika živa.

Poručio je da su na licu mesta i načelnici kriminalističke policije u Nišu i Zaječaru i da su angažovani najbolji operativci iz kriminalističke policije u sedištu MUP-a.

„To nam je prioritet i sve radimo da pronađemo devojčicu i da je vratimo svojim roditeljima“, naglasio je Rebić.

Što se tiče osumnjičenog za otimicu za kojim se traga, takozvanog „malčanskog berberina“, Rebić kaže da je poznato da je on u periodu od 2006. do 2018. godine bio na izdržavanju kazni zbog seksualnih delikata.

„Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana je na društvenim mrežema slao neprimerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela i zbog činjenice da smo znali o kome se radi ja sam se odmah čuo sa gospođom Dolovac republičkim javnim tužiocem i mi smo zajedno nadležna tužilaštva i policije uspeli da ga stavimo u pritvor. On je u pritvoru proveo do marta ove godine, nakon toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama niti mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu“, rekao je Rebić.

„Verujem u ove ljude u policiji da će uspeti da pronađu i spasu Moniku“, zaključio je Rebić.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...