Aleksić pita Gašića: Da li je “Jovanjica” opremila dva centra BIA?

314

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je danas šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića ko su sponzori BIA, te da li su među njima Knez petrol i privredno dobro Jovanjica, na kom je pronađena plantaža marihuane.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pitao da li je Jovanjica učestvovala u opremanju dva centra BIA, a ako jeste, od Gašića očekuje odgovor šta zauzvrat dobijaju donatori BIA.

On je pitao da li se nekoliko godina unazad organizuje večera za donatore BIA i da li i šefovi BIA po regionima traže donatore i sponzore, te pitao zašto ta večera ove godine nije održana.

„Očekujem odgovor i po pitanju Jovanjice i svih drugih sponzora i donatora BIA“, rekao je Aleksić.

Govoreći o poseti vlasnika Jovanjice Predraga Kuluvije Moskvi u privrednoj delegaciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Aleksić je kazao da je posle toga usledila poseta ruske delegacije Jovanjici u kojoj su bili predstavnici Moskve i trgovinskih lanaca.

Aleksić je kazao da je domaćin delegaciji bio bivši savetnik predsednika Srbije Dragan Glamočić i pitao da li je on bio svestan da rusku delegaciju vodi na plantažu marihuane.

On je rekao i da ga Vučić na svakoj konferenciji za novinare kleveće, te ga pozvao da se odrekne imuniteta da bi mogao zbog tih kleveta, uvreda i neistina da ga tuži.

„Pozivam Vučića da se odrekne imuniteta da bi mogao da ga tužim za klevetu i neistine koje iznosi o meni, a ja ću isto učiniti, pa da može i on da tuži mene ako misli da sam ja lagao za sve što sam govorio o slučaju Jovanjica. Mislim da je to fer ponuda“, rekao je Aleksić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...