Stefanović: Nećemo stati dok ne pronađemo Moniku i vratimo je roditeljima živu

115

Potraga za Monikom Karimanović i Ninoslavom Jovanovićem, za koga policija sumnja da ju je oteo prošlog petka, nastavlja se na teritoriji opštine Knjaževac.

U akciji su, pored helikoptera, ekipe sa psima tragačima, dronovi i termovizijske kamere, uključeni lovci, građani i pripadnici preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem.

Načelnik niške policije Slaviša Virijević rekao je za RTS da je na terenu oko 500 policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da policija intenzivno traga za Monikom Karimanović.

Prema njegovim rečima, u potragu je uključeno 470 policajaca.

„Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku Karimanović živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka“, rekao je Stefanović.

Ministar policije kaže da je reč o najiskusnijim operativcima Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, sve lokalne snage, kao i helikopterska jedinica.

„Tokom prethodne noći pretraživali smo teren uz pomoć termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku“, rekao je Stefanović.

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić kaže da je ovaj slučaj veliki propust države, ali i građana i naglašava da otmica nikako nije smela da se dogodi.

Nestanak dvanaestogodišnje devojčice prijavljen je prošlog petka.

Policija je u sredu objavila fotografiju osumnjičenog, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...