Zelenović: Vlast da „otkaže sve novogodišnje proslave“ po Srbiji

109

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je danas vlast da „otkaže sve novogodišnje proslave“ po Srbiji i da novac namenjen za to „usmeri za lečenje bolesne dece, osobama sa invaliditetom i mladim bračnim parovima“.

Zelenović, gradonačelnik Šapca, naveo je u pisanoj izjavi da u tom gradu neće biti organizovanog dočeka Nove godine „zato što postoje neuporedivo važnije stvari u koje je potrebno uložiti novac građana“.

„Umesto za honorare estradnih zvezda, budžetski novac smo opredelili za Fond za decu obolelu od teških i retkih bolesti i za finansiranje vantelesne oplodnje za mlade bračne parove. To je samo jedan od primera kako se vodi odgovorna politika prema deci i mladima“, naveo je Zelenović, prenela je stranka Zajedno za Srbiju.

On je upitao predstavnike vlasti u Srbiji „koliko će miliona evra koji pripadaju građanima biti potrošeno u novogodišnjoj noći na estradne pevačice, bine, ozvučenja i vatromete“.

„U ovako teškim ekonomskim okolnostima, neprihvatljivo je i nemoralno izdvajati astronomske honorare za zabave na gradskim trgovima. Nažalost, puna istina je da vlast narodnim novcem kupuje naklonost estrade da bi pevačice i starlete javno podržavale (predsednika Srbije i vladajuće stranke SNS Aleksandra) Vučića u izbornim kampanjama i na stranačkim skupovima“, dodao je predsednik Zajedno za Srbiju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...