Deveti dan potrage za Monikom Karimanović i njenim otmičarem

173

Danas je deveti dan potrage za devojčicom Monikom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša, koja je nestala na putu do škole u Brzom Brodu, a koju je, kako se sumnja, oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz niškog naselja Malča.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je prethodnog dana da je policija na terenu 24 sata, da je pretraženo 50 sela, a da se proveravaju kontakti koje je Jovanović imao sa drugim ljudima, ali i sve objave o ovom slučaju na društvenim mrežama.

Potrazi će se pridružiti više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spasavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima, saopštilo je u subotu uveče Ministarstvo odbrane.

U potragu za otmičarem devojčice krenuli i roditelji iz Beograda, Niša, Zaječara, Bora…

 

U potragu za devojčicom i otmičarem uključilo se i oko 200 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i nekoliko desetina ljudi iz Beograda.

Kako su objavili mediji, oni su se dobrovoljno javili da pomognu u potrazi.

Od petka je povećan broj pripadnika policije i Žandarmerije, a Rebić kaže da je u potragu uključeno 620 ljudi, od toga 520 policajaca i stotinak lovaca i izviđačkih sekcija.

U interesu istrage ne otkriva se u kojim se selima pretražuju svi objekti i u kojim je pravcima više od 500 policajaca.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi za organizovane potrage volontera. Svrljižani su najavili da će poći u planine, a u potragu su već uključeni lovci.

Kako je ranije javio reporter N1, poznato je da se pretražuje šire područje Knjaževca, Svrljiga, a nezvanično – proveravaju se određeni dokazi pronađeni u planinskim selima prema Staroj planini, koje su građani prijavljivali. Svakako je, kako je ranije saopšteno za N1, operativna policija aktivna na čitavom jugoistoku Srbije.

Policiji i žandarmima na terenu oko Knjaževca pomaže i granična policija, lovci, radioamateri, a na raspolaganju su im i dron i policijski helikopter.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...