Stiže prava zima: Raste visina snežnog pokrivača, na planinama smetovi (TABELE)

140

U Srbiji se danas  očekuje oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača u centralnim i južnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima najviše snega biće na zapadu Srbije i preko 10 cm, a na planinama i preko 20 cm snega. Najmanje snega očekuje se da padne u Vojvodini i na severu Srbije i to 1 do 3 cm, a na području Beograda oko 2-3 cm.

Na krajnjem severu Srbije i u Negotinskoj Krajini suvo, a od sredine dana prestanak snega se očekuje i u ostalom delu Vojvodine.

Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, a u brdsko-planinskim predelima stvaraće snežne nanose i smetove i veoma otežane uslove za saobraćaj.

Najniža temperatura kretaće se od -3 do 1 stepen, a najviša od -1 do 2, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepena.

Printscr/RHMZ

I u Beogradu će danas pasti sneg. Vetar će biti umeren i jak, severni i severozapadni.

Minimalna temperatura iznosiće -1 stepen, a maksimalna dnevna 1.

Putevi su veoma mokri i klizavi i preporučuje se ogroman oprez i smanjena brzina kretanja.

Na putevima u brdsko-planinskim predelima sneg stvara snežne nanose i smetove i obavezna je zimska oprema, a ka višim planinama i upotreba lanaca.

Dodatna opasnost na putevima je i poledica, naročito kako dan bude odmicao, jer će temperature u svim predelima pasti ispod 0°C.

U ponedeljak će tokom dana u većini krajeva zemlje biti suvo sa sunčanim intervalima. Samo je na jugu u planinskim predelima uz više oblačnosti moguće provejavanje snega.

Printscr/RHMZ

Do sredine naredne sedmice hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod proseka za ovo doba godine.

 

Izvor Weather2Umbrella, RHMZ
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...