Vojska otkrila novi trag u potrazi za Malčanskim berberinom

146

Nađeni su novi tragovi iznad Orešca, gde je trenutno u toku potraga za Monikom Karimanović i Malčanskim berberinom Ninoslavom Jovanovićem.

„Vojska je otkrila jastuk i jorgan, kao i tragove cipela, pa policija pretpostavlja da je otmičar u blizini“, navodi izvor „Novosti“.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija 95 odsto sigurna da otmičar Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, nije sa Monikom Karimanović (12) prešao državnu granicu, i dodao da je za njim ipak raspisana plava međunarodna poternica. Potraga je nastavljena u ataru sela Minićevo kraj Knjaževca, gde je raspoređena vojska.

Potraga je nastavljena u ataru sela Minićevo kraj Knjaževca, gde je raspoređena vojska.

Rebić je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog dela i obezbedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

„Oko dva meseca pre nestanka Monike, Jovanović je viđen na tom području. Videli su ga i njeni roditelji na izvesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao ni meštani knjaževačke opštine“, rekao je Rebić.

Dodao je da se uspešno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predelu Knjaževca i na celom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 odsto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Policija, prema njegovim rečima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar menja mesto boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamernim informacijama, ističući da policija proverava svaku dobijenu informaciju.

„Mi ne gubimo nadu, verujemo da je živa i da ćemo je pre ili kasnije naći“, zaključio je Rebić.

Potraga za Monikom nastavljena je u ataru sela Minićevo kraj Knjaževca.

Tu je od jutros raspoređena vojska, koja je odatle počela da pretražuje okolinu.
Sve više građana dolazi da pomogne organima reda, od lovaca pa do zabrinutih roditelja, koji nisu mogli da skrštenih ruku posmatraju kroz koji prolazi devojčica i njena porodica.

Tako su danas, sa velikim brojem vozila, u pomoć stigli i taksisti iz Niša da bi se pridružili potrazi.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...