Vlasnik kuće u kojoj je pronađena Monika: Iskočio je kroz prozor i pobegao (FOTO)

214

Kraj pored Niša u pravcu Svrljiga u niskom letu nadleće policijski helikopter, a na stotine policajaca i žandarma pretražuju kuće, groblja i okolinu sela. Policijske patrole nalaze se na svim raskrasnicima u selima i nadomak njih i kontrolišu autobuse i vozila u kojima bi eventualno mogao da se nalazi Ninoslav Jovanović.

Kuću u Pasjači u kojoj je Monika pronađena u nedelju popodne, obišao je prepodne vlasnik kuće Emil Živić i rekao da su njegov sin Marko i on slučajno otkrili devojčicu i otmičara.

„Došli smo iz Niša da kao i obično obiđemo kuću. Sin je bio u kolima ispred kapije, a ja sam došao do ulaza u kapiju i odmah primetio da nešto nije u redu. Vrata podruma i prozor na spratu bili su odškrinuti. Čuo sam korake u kući i krenuo ka kapiji da pozovem sina, međutim, i on je primetio da se pomera zavesa na prozoru pa je dotrčao. U tom trenutku neki muškarac je iskočio kroz prozor i počeo da beži kroz dvorište“, rekao je Živić.

On je kazao da mu u prvi mah nije palo na pamet da bi to mogao da bude otmičar sa devojčicom jer je čuo da se za njim traga kod Knjaževca.

„Kad je iskočio kroz prozor, sin ga je prepoznao i počeo da viče da je to Ninoslav. Sin je odmah uzeo telefon da zove policiju, a ja sam potrčao za otmičarem niz brdo. Pobegao mi je jer je mladji i brži. Video sam ga samo gde odmiče u pravcu crkve“, izjavio je Živić.

Printscr/N1Prema njegovim rečima, nakon što je otmičar pobegao on se vratio u kuću i dozivao devojčicu, ali nije želeo da uđe u sobu pre dolaska lekara i policije.

„Kada je došao inspektor i kada su dete izneli napolje video sam da devojčica nije povređena, ali bila je bleda, uplašena. Inspektori su je hrabrili, ali ništa nije govorila“, rekao je Živić.

On je kazao da su u kući vidljivi tragovi boravka i da je otmičar za grejanje sobe u kojoj je krio devojčicu koristio kvarcnu grejalicu.

Prvi komšija Živića u Pasjači Borivoje Milijić rekao je agenciji Beta da u Pasjači niko nije „ni sanjao“ da otmičar u selu krije devojčicu.

„Sinoć kad sam video policiju zaprepastio sam se. Ispred kuće je bilo jedno 50 policijskih vozila. Mladić iz Oreovca mi je rekao da su tu našli devojčicu, ali nisam mogao u prvi mah da poverujem. Tu sam svakog dana bio, a nisam ništa primetio“, izjavio je Milijić.

Ni ostali meštani Pasjače nisu primetili da se bilo ko krije u kući, iako je kuća udaljena od glavnog seoskog puta svega dvadesetak metara.

Pretpostavlja se da je Jovanović za skrivanje odabrao Pasjaču, zbog toga što je to rodno mesto njegove majke i odlično poznaje taj kraj.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović, koju je 20. decembra oteo Ninoslav Jovanović, oporavlja se na Dečjoj hirurškoj klinici.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović je rekao da su sanirane lakše povrede koje je devojčica imala na rukama i nogama i lekari sada više rade na njenom psihološkom stanju, nego na fizičkom.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...