Građani Srbije dočekali 2020.: Lepa Brena uvela Beograđane u novu, Novosađane zabavljao Bajaga (VIDEO)

111

Građani Srbije dočekali su 2020. godinu na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima uz najlepše želje.

 

U prestonici, kao i u mnogim gradovima, organizovan je svečani doček na trgovima uz muzički program.

Stanovnike Beograda i sve njegove goste u novu godinu uvela je Lepa Brena. Prvi put do sada, Beograđani su za doček Nove godine mogli da vide spektakularan vatromet i iznad reke Save, ispaljen iz parka Republike Srpske.

U Novom Sadu građani su u 2020. ušli uz Bajagu.

 

Na Zlatiboru u snežnoj i prazničnoj atmosferi veselilo se u hotelima a na prepunom Kraljevom trgu u Novu godinu ušlo se sa trubačima iz Sirogojna. Zlatibor je ugostio više od 50.000 ljudi.

 

Valjevci su u Novu godinu ušli uz trubače Dejana Petrovića, gradski trg je bio je pun a provod zagarantovan.

Veselo je bilo i u Požarevcu, na gradskom trgu dolazak 2020. slavilo je više od pet hiljada ljudi.

Nišlije je zabavljao Željko Samardžić, a Čačani su u Novu godinu ušli uz zvuke roka i vatromet u ponoć a nastupilo je Atomsko sklonište.

U Leskovcu je novogodišnji koncert održao Željko Vasić, a u Pirotu Goca Tržan. Borane je zabavljao Tropiko bend.

Više od 5.000 Subotičana dočekalo je Novu godinu u dobrom raspoloženju na glavnom gradskom trgu uz atraktivni vatromet i valcer „Na lepom plavom Dunavu“. Posetioce je su zabavljali Alen Ademović sa bendom i tamburaški ansambl „Ravnica“.

Somborci su se veselili uz bivšeg člana Bjelog dugmeta Alena Islamovića.

I u jagodinskim restoranima novogodišnje zabave su trajle do jutarnjih sati. A posebno dobra atmosfera bila je na gradskiom trgu.

Zrenjanici su ove godine mogli da biraju gde će slaviti. Restorani su bili puni, zadovoljni i ugostitelji i gosti. Uglavnom mlađi su bili na gradskom trgu i u Novu godinu ušli uz rok muziku.

Neki gradovi odustali su od organizovanog dočeka i odlučili da novac preusmere u humanitarne svrhe. Između ostalih Vranje, Novi Pazar, Vršac, Šabac…

Veselo je bilo i u drugim gradovima, a mnogi su slavili i porodično u svojim domovima.

Slavlje se u mnogim gradovima nastavlja i tokom 1. januara – takozvana repriza. U Beogradu se tradicionalno organizuje manifestacija „Ulica otvorenog srca“.

Prvi i drugi januar su neradni dani u Republici Srbiji.

U novu, 2020. godinu zakoračili su i stanovnici širom sveta. Prvi su je dočekali građani pacifičkih država Samoa i Kiribati, a poslednji će 1. januar dočekati u Američkoj Samoi i na ostrvu Nijue.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...