Direktor EPS: Rekordna naplata struje od 101 odsto

89

„Elektroprivreda Srbije“ je u 2019. godini ostvarila rekordnu kumulativnu naplatu od 101 odsto, izjavio je v. d. direktora JP EPS Milorad Grčić, prenosi portal BIZLife.

On je dodao da je to preduzeće značajno smanjilo gubitke električne energije na mreži, uz plan da do 2021. godine padnu na evropski nivo.

“Uspeli smo da nateramo one koji su navikli da ne plaćaju struju da se uozbilje i počnu da plaćaju jer proizvodnja električne energije košta. To je bio težak posao jer je kumulativna naplata u EPS-u godinama bila oko 94 ili 94, 5 odsto, a ovu godinu završavamo sa istorijskom naplatom od 101 odsto, što znači da se naplaćuju zaostala dugovanja”, rekao je Grčić poslednjeg dana u 2019. godini na radnom doručku sa poslovođama u Termoelektranama „Nikola Tesla“.

On je istakao da neće biti zadovoljan sve dok postoji bilo koji korisnik koji krade električnu energiju i naglasio da se krađi staje na put.

Obraćajući se poslovođama u TENT-u, gde se proizvodi oko polovine električne energije za srpsko tržište, Grčić im je zahvalio na posvećenom radu i dobrim rezultatima.

On je čestitao i železničarima u Železničkom transportu TENT-a koji su postigli novi rekord u prevozu uglja iz „Kolubare“ i za 100.000 tona nadmašili prethodni iz 2013. godine.

“Činjenica je da EPS funkcioniše, proizvodnja uglja i energije traje 24 sata svih 365 dana u godini, da se sistem održava i da za vas nema praznika”, rekao je v. d. direktora EPS-a.

Grčić je pozvao one koji često kritikuju EPS zbog visine plata da pokušaju da provedu mesec dana neprekidno sa rudarima, ili zaposlenima u TENT-u, pa da onda zaključe da li je to zasluženo ili ne.

Govoreći o rezultatima, Grčić je istakao da su gubici na mreži smanjeni za 1,5 procentnih poena odnosno 300 megavata u protekle tri godine i da su pali na 11,5 odsto u 2019. godini, dok su u 2016. godini iznosili gotovo 13 odsto.

“Imamo plan kako da 2020. i 2021. taj nivo gubitaka smanjimo na jednocifren broj, što ćemo smatrati uspehom jer je prosek u Evropi sedam do osam odsto godišnje”, rekao je Grčić i svim zaposlenima poželeo srećne praznike, dobro zdravlje i sreću u radu.

Radnom doručku prisustvovali su i članovi poslovodstva EPS-a i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Petrović: EPS ne pravi profit, “barem 10% zaposlenih je višak”

Izvor BIZLife
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...