Savetnik Džonsona objavio oglas za britansku vladu: Traže se „super-čudaci“, bez fakulteta

89

Savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona objavio je oglas u kojem za različite pozicije u vladi traži „super-talentovane čudake“ i kreativce bez fakulteta.

Džonsonov savetnik Dominik Kamings, koji je doprineo uobličavanju mnogih njegovih politika, napisao je na svom blogu da je promena potrebna jer su „neki dubinski problemi u središtu procesa donošenja odluka u britanskoj državi“.

„Potrebni su nam istinski ‘džokeri’, kreativci, ljudi koji nikad nisu studirali, već su sami pronašli put iz užasne rupe, čudaci“, naveo je Kamings.

„Ako želite da shvatite šta bi ličnosti oko (ruskog predsednika Vladimira) Putina mogle da urade, ili kako bi međunarodne kriminalne bande mogle da iskoriste rupe u bezbednosti naših granica, za to nisu potrebni diplomci s Oksforda i Kembridža“, dodao je Kamings.

Kamings je bio direktor kampanje propagiranja Bregzita, a njegova strategija doprinela je ubedljivoj pobedi Džonsona i na vanrednim parlamentarnim izborima 12. decembra.

U blogu je napisao da snaga Džonsonove vlade u Parlamentu znači da može da se koncentriše na važna pitanja. Opisao ju je kao „novu vladu sa značajnom većinom i s malo potrebe da brine zbog kratkotrajne nepopularnosti, dok pokušava da postigne brzi napredak s dugoročnim problemima“ i apelovao na građane da se prijave za pozicije.

Izvor Beta/AP
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...