U Nemačkoj preko milion slobodnih radnih mesta, otvoren portal za radnike

134

U Nemačkoj, kako je od ranije poznato, stupa na snagu novi zakon koji će olakšati radnicima izvan zemalja Evropske unije zaposlenje u toj zemlji, piše Blic.

Naime, u Nemačkoj ima više od milion slobodnih radnih mesta, a neki projekti već stoje zbog nedostatka radnika.

Nemačka vlada je ranije kreirala višejezični portal za stručnu radnu snagu iz inostranstva: www.make-it-in-germany.com.

Cilj ove internet stranice je da informiše osobe zainteresovane za imigraciju, kako uspešno mogu organizovati svoj put u Nemačku – od priprema u zemlji porekla do dolaska i prvih koraka u Nemačkoj.

Na toj stranici se mogu proveriti slobodna radna mesta u Nemačkoj.

Od 1. marta ove godine u Nemačkoj će početi primena novog Zakona o useljavanju stručne radne snage koji će i građanima Zapadnog Balkana promeniti način dolaska do posla u toj državi.

Dok novi Zakon donosi određene olakšice za zapošljavanje građana s našeg podneblja, s druge strane postavlja i ograničenja za pojedine generacije koje žele da rade i žive u najjačoj evropskoj ekonomiji.

Naime, neke od novina koje će olakšati zapošljavanje u Nemačkoj građanima iz zemalja koje nisu članice Evropske unije jesu ukidanje ispita prednosti i brži dolazak do viza.

S druge strane, novine u pogledu starosne dobi za starije od 45 godina, kao i one koje se odnose na potrebni nivo znanja jezika mogu otežati dolazak do radnog mesta u ovoj zemlji.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...