Na sahrani nuđeno 80 miliona dolara za Trampovu „glavu“

135

Za „glavu“ predsednika SAD Donalda Trampa ponuđeno je 80 miliona dolara tokom sahrane iranskog generala Kasema Solejmanija, koji je ubijem u američkom vazdušnom napadu, prenosi „Njuzvik“.

Neimenovani govornik ispred kovčega vojnog komandanta Kasema Solejmanija, koji je ubijen u američkom vazdušnom napadu, pozvao je Irance da svaki od njih izdvoji po dolar kako bi platili onog ko ubije Donalda Trampa.

„Ima nas 80 miliona Iranaca. Ako svako od nas ostavi po jedan američki dolar, imaćemo 80 miliona dolara, a onog ko nam donese Trampovu glavu nagradićemo tim iznosom“, poručio je govornik na sahrani Solejmanija, prenosi Njuzvik.

Navodi se da su taj njegov komentar okupljeni su burno pozdravili, ali da nema naznaka da je predlog podržao i iranski režim.

Na sahrani je i iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, koji predvodi molitvu ispred kovčega Kasema Solejmanija, prenosi Rojters.

Iranski duhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, zaplakao je nad odrom Kasema Solejmanija.

Prethodno je Solejmanijeva ćerka Zainab zapretila Trampu osvetom, rekavši da će uslediti odgovor zbog smrti njenog oca.

Rojters navodi da je reč o najvećem okupljanju od 1989. godine i sahrane osnivača Islamske Republike Ajatolaha Homeinija.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je odobrio napad na iranskog generala Solejmanija zbog toga što je planirao „direktne i zlokobne napade“ na Amerikance.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...