Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina: Evo šta mu se stavlja na teret i kolika je zaprećena kazna

173

Okrivljeni Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Viši sud u Nišu, nakon saslušanja i na predlog Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, odredio je pritvor do 30 dana Jovanoviću iz niškog sela Malča, protiv koga tužilaštvo vodi istragu za otmicu i silovanje.

On je 20. decembra kidnapovao maloletnu Moniku Karimanović iz Suvog Dola kod Niša.

Sud je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo, kao i zbog činjenice da se okrivljeni tereti za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Kako se navodi u saopštenju, tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnog dela otmica i krivičnog dela silovanje, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Potraga za 46-godišnjim Ninoslavom Jovanovićem, završena je u nedelju, posle sedamnaest noći i dana. Uhapšen je tamo, odakle je 20. decembra, prošle godine, kada je kidnapovao 12-godišnju devojčicu i krenuo – u selu Malča, na groblju.

 

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...