Nova stranka: Tužilaštvo da se izjasni o krivičnoj prijavi Živkovića protiv Vučića

219

Nova stranka ponovo je apelovala na Tužilaštvo za organizovani kriminal da se izjasni o krivičnoj prijavi koju je predsednik te partije Zoran Živković podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka, i bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića zbog „malverzacija u prodaji oružja“.

Navodeći da tužilaštvo „već dva meseca ćuti“ povodom te prijave, iz Nove stranke su pozvali nadležne da obaveste javnost „da li je ili nije Aleksandar Vučić odgovoran za „udruživanje radi vršenja krivičnih dela“, tako što je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi pored njega i Stefanović Nebojša, Stefanović Branko i Petković Mladen“.

U krivičnoj prijavi predsednika Nove stranke Zorana Živkovića navodi se da je „kriminalna grupa osnovana sa ciljem da od 2017. godine nadalje izvrši krivično delo Zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu u produženom trajanju, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi“, podseća se u saopštenju.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...