Vesić: Radnik čisteći ulice zaradio 85.000 dinara

205

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je sa novih 25 cisterni dupliran broj tih vozila u „Gradskoj čistoći” i podsetio da se to preduzeće približava evropskim standardima kada je u pitanju broj kamiona u odnosu na broj kilometara ulica.

Goran Vesić i glavni gradski urbanista Marko Stojčić prisustvovali su juče na platou ispred Starog dvora primopredaji 25 novih kamiona-cisterni, koje će za pranje ulica koristiti JKP „Gradska čistoća”, prenosi Beoinfo.

“Na taj način ćemo biti u prilici da na efikasniji način peremo ulice. Takođe, mnogo veći broj ulica u Beogradu biće obuhvaćen pranjem”, ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da JKP „Gradska čistoća” trenutno ima 150 kamiona za odnošenje smeća.

Kupljeno je 30 novih kamiona-smećara. Pet ih je stiglo prošle godine, dok 25 treba da bude isporučeno do februara. Na taj način ćemo za petinu povećati broj vozila za odvoz smeća. Sa 180 vozila ćemo, pre svega, povećati produktivnost „Gradske čistoće”, naveo je Vesić.

On je podsetio da je to peduzeće 2000. godine imalo šest-sedam kamiona za odvoženje smeća i da je ulice pralo tek dve do tri cisterne.

Takođe je istakao da je danas prosečna plata u JKP „Gradska čistoća” 60.000 dinara, dok za ljude koji čiste ulice ona iznosi 55.000 dinara, a za vozače 65.000 dinara.

Vesić je naglasio da oni koji žele da zarade više mogu i to, navodeći da je tako u decembru jedan radnik „Gradske čistoće” čisteći ulice zaradio 85.000 dinara.

“Za nas je veoma važno da zaposleni u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima imaju standard dostojan čoveka, čije su plate u poslednjih šest meseci povećane za 55 evra. Redovno isplaćujemo solidarnu pomoć i regres, a trudimo se da uslovi života i rada zaposlenih budu bolji. Zato kupujemo nove kamione i druga vozila, novu HTZ opremu i na taj način pokazujemo poštovanje prema ljudima koji rade težak i odgovoran posao”, zaključio je Vesić.

Izvor Beoinfo Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...