Srušio se ukrajinski avion sa 176 osoba, nema preživelih (FOTO)

211

Ukrajinski „boing“ 737 u kojem se nalazilo 176 osoba, srušio se po poletanju sa teheranskog aerodroma. Iranski Crveni polumesec je saopštio da nema šanse da se pronađu preživeli, prenosi Bi-Bi-Si.

„Boing 737“ koji je pripadao ukrajinskoj aviokompaniji srušio se samo nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma „Imam Homeini“ u Teheranu

 

Preliminarni izveštaji nagoveštavaju da je avion leteo za Kijev. Nije jasno da li je incident povezan sa iransko-američkom konfrontacijom ali saobraćajni stručnjaci navode da se najverovatnije zapalio motor aviona.

Na mesto pada aviona poslati su spasilački timovi.

Čelnik iranskog Crvenog polumeseca rekao je medijima da nema šanse da se pronađu preživeli.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da je u avionu bilo 167 putnika i devet članova posade.

„Prema prvim podacima, svi putnici i članovi posade su mrtvi“, napisao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na Fejsbuku.

Zelenski  je rekao da će ukrajinska ambasada u Teheranu učestvovati u razjašnjavanju okolnosti koje su dovele do tragedije.

Avion je najverovatnije pao zbog tehničkih problema, prenose iranski mediji, jer je veći deo vazdušnog prostora u regionu čist zbog noćašnjih iranskih raketnih napada na američke baze u Iraku.

Pad se dogodio usred ozbiljne krize koja potresa ovaj region posle američke akcije u kojoj je ubijen iranski general i iranske raketne odmazde. ”Boing” je mesecima na meti ozbiljnih kritika zbog problema sa ”maks” serijom putničkih aviona iz serije 737.

​Informacije sa sajta „Flajt radar“ navode na zaključak da je letilica kompanije „Jukrejin internešenal“ na letu PS752 naglo nestala s monitora kontrole leta odmah nakon poletanja sa aerdoroma „Imam Homeini“ oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu.

Izvor RTS, B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...