Bastać: Zašto skupo plaćamo kinesku firmu za polaganje cevi?

65

Više puta u protekle tri decenije grad Beograd i JKP „Beogradske elektrane“ razmatrali su projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd, ali se odustajalo jer su sve studije pokazale da on nije isplativ, poručio je u saopštenju Marko Bastać, ispred Stranke slobode i pravde, prenosi Danas.

To nije, kako navodi Bastać, sprečilo bivšeg kik-boksera, a sada vršioca dužnosti direktora „Beogradskih elektrana“ Radeta Bastu da potpiše ovaj ugovor.

Kako se dalje navodi, nejasno je zašto izgradnju ovog projekta ne finansiraju „Beogradske elektrane“, već se za njegovu realizaciju zadužujemo pod nepovoljnim uslovima kod Kineza, kao i zašto skupo plaćamo kinesku firmu za polaganje cevi toplovoda, kada su „Beogradske elektrane“ položile preko hiljadu kilometara toplovodne mreže.

“Ovaj projekat je neprihvatljiv i zato što Beograđani dugoročno vezuju budućnost grejanja za TENT, jednog od najvećih zagađivača u Evropi, umesto da smanjujemo zavisnost proizvodnje energije iz uglja. Sve ovo je za Bastu prihvatljivo, jer ga njegov v.d. status obavezuje da realizuje sva naređenja svog šefa Vesić Gorana sa čijim obezbeđenjem u slobodno vreme maltretira Beograđane”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...