Hari i Megan se povlače s kraljevskih dužnosti

61

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su saopštili da više neće biti „viši“ članovi kraljevske porodice, te da će živeti i u Britaniji i u Americi.

Par namerava da „uspostavi progresivnu novu ulogu unutar ove institucije“, kaže se u saopštenju Bakingemske palate.

Dodali su da nameravaju da „rade na tome da postanu finansijski nezavisni.“

Princ Hari i Megan su u oktobru javno pričali o neprijatnostima koji nosi život pod stalnom pažnjom javnosti.

U saopštenju, objavljenom i na njihovom Instagramu, napisali su da su odluku doneli „posle više meseci razmišljanja i međusobnih razgovora“.

„Nameravamo da se povučemo kao ‘viši’ članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, dok istovremeno u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo kraljicu“.

„Zahvaljujući vašem ohrabrivanju, posebno proteklih par godina, mi smo sada spremni da sprovedemo ovu promenu“, piše u saopštenju.

Par kaže da namerava da provovi vreme između Ujedinjenog kraljevstva i severne Amerike, nastavljajući „da poštujemo našu dužnost prema kraljici, Komonveltu i svima pod našim pokroviteljstvom.“

„Ova geografska ravnoteža će nam omogućiti da odgajamo našeg sina ceneći kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, ali i obezbediti našoj porodici prostor da se usredsredimo na sledeće poglavlje (u životu), uključujući i pokretanje novog dobrotvornog projekta.“

U dokumentarnom filmu TV stanice ITV emitovanom prošle godine, Megan je priznala da joj majčinstvo deluje kao „borba“ zbog ogromnog interesovanja medija.

Princ Hari je takođe komentarisao navode o raskolu između njega i brata Vilijama, vojvode od Kembridža, rekavši da idu „različitim putevima.“

Vojvotkinja je u oktobru pokrenula pravne korake protiv dnevnika „Mejl on Sandej“ zbog, kako tvrdi, nezakonitog objavljivanja njenih privatnih pisama.

Izvor BBC News na srpskom
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...