U podmetnutom požaru izgoreo automobil u Leposaviću

100

U Leposaviću je izgoreo još jedan putnički auto u podmetnutom požaru, a ovo je treći automobil u privatnom vlasništvu koji je zapaljen u poslednjih mesec dana u ovoj opštini.

„Dana 9.1 2020. u 00:25 u Leposaviću u ulici Milana Radulovića Krcuna došlo do požara na putničkom automobilu marke Peugeot crne boje KM registarskih oznaka. Automobil je u vlasništvu S.S. (1984), a bio je parkiran u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj vlasnik stanuje“, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.

Na lice mesta izašla je vatrogasna ekipa kao i nekoliko patrola Policijske stanice Leposavić, požar je lokalizovan, ali je auto u potpunosti izgoreo. Materijalna šteta nastala u požaru procenjuje se na oko 6.000 evra.

Uviđaj su izvršili Rregionalna jedinica, forenzičari i protivpožarni inspektor, navodi Radović, dodajući da je dežurni tužilac slučaj okarakterisao kao „podmetanje požara“. Slučaj se dalje istražuje.

Prema nezvaničnim saznanjima sa terena, radi se o automobilu koji je u vlasništvu nedavno imenovanog načelnika kosovsko-mitrovačkog okruga, ali i potpredsednika sedmog saziva Skupštine Kosova ispred Srpske liste, Slavka Simića. Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, ovo je 44. paljenje vozila od 2014, u sredinama u kojima žive Srbi.

Sredinom prošle godine, u Zubinom Potoku, automobil je zapaljen još jednom funkcioneru Srpske liste. Radilo se o Milošu Peroviću koji je tada obavljao funkciju zamenika ministra za socijali rad, a koji je sada takođe poslanik u kosovskoj skupštini.

Izvor KoSSev
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...