Beograd na vodi gradi novi hotel, lokacija poznata

128

Preduzeće Beograd na vodi podnelo je zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje objekta u kom će biti hotel i stambeni prostor.

Objekat bi trebalo da ima 15 spratova, prizemlje, međusprat i podrum na dva nivoa, vidi se iz zahteva koji je Beograd na vodi d.o.o. podneo Ministarstvu zaštite životne sredine.

Hotel će se nalaziti u prizemlju, mezaninu, na prva četiri sprata i na 15. spratu, gde će biti smešteni recepcija i dodatni sadržaji.

Kako se navodi, hotel će sadržati 115 smeštajnih jedinica različitih kvadratura i kapaciteta, a ukupan predviđeni broj kreveta u hotelu je 131.

Deo objekta od petog do četrnaestog sprata, kao i deo sadržaja u prizemlju kao što je zaseban ulaz sa lift lobijem namenjen je funkciji stanovanja.

Parking prostor, tehničke prostorije, prostorije sa vertikalnim komunikacijama, lift lobi i ostave namenjene vlasnicima stanova biće smeštene na drugom nivou podruma.

Na prvom podrumskom nivou nalaziće se parking prostor, tehničke prostorije, prostorije sa vertikalnim komunikacijama, lift lobi za goste hotela, kao i ostave namenjene vlasnicima stanova.

Printscreen

Objekat treba da se nalazi na potezu omeđenom Starim tramvajskim mostom, mostom „Gazela“, rekom Savom i Savskim bulevarom.

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je dan pred Novu godinu, 30. decembra, da javnost može da ostvari uvid u zahtev i dostavi svoje mišljenje u roku od deset dana od objavljivanja obaveštenja.

Kompanija Beograd na vodi u zahtevu navodi da neće biti značajnijih uticaja na životnu sredinu zbog korišćenja prirodnih resursa.

Navodi se da tokom korišćenja objekta može doći do neznatnog uticaja na kvalitet vazduha zbog veće frekvencije saobraćaja i kretanja vozila u podzemnoj garaži, ali i da je projektom predviđena ventilacija garaže i prečišćavanje otpadnog vazduha.

Izvor Nova ekonomija
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...