Ministarstvo: Srpski telegraf nastavio sa medijskim zločinjenjem, izvinjenje bilo lažno i licemerno

332

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da je Srpski telegraf i u svom današnjem izdanju objavio informaciju koja „nanosi ogromnu štetu maloletnom licu i koja je i juče izazvala veliko uznemirenje javnosti“.

„Ovo potvrđuje opravdanost pretpostavke da je njihovo takozvano izvinjenje bilo neiskreno, lažno i licemerno, te da beskrupulozno nastavljaju sa svojim medijskim zločinjenjem“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja navodi da će ponovo pred nadležnim sudskim organima pokrenuti odgovarajući postupak zbog kršenja Zakona o javnom informisanju i medijima „i to će činiti svaki put kada proceni da su ugroženi interesi bilo kog deteta, a naročito onog koje je bilo žrtva svirepog krivičnog dela“.

„Upornost Srpskog telegrafa u ponavljanju inkriminisanih radnji zahteva snažnu reakciju svih nadležnih državnih organa i najšire javnosti. Zloupotrebi medija mora se stati na put svim raspoloživim zakonskim sredstvima i odgovornim društvenim postupanjem“, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da su podnete prekršajne prijave protiv tri tabloida zbog kršenja Zakona o informisanju i medijima.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...