“1 od 5 miliona”: Da li će PSG, Nova i SMS zaboraviti obećanja narodu?

101

Udruženje „Jedan od pet miliona“ upitalo je danas predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića, predsednika Nove stranke Zorana Živkovića i kopredsednicu Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjanu Macuru da li će zbog snižavanja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto zaboraviti obećanja koja su dali narodu.

U saopštenju se Udruženje pozvalo na „Sporazum sa narodom“, koji su, između ostalih, potpisale i te tri stranke i podsetilo da one još uvek nisu proglasile bojkot predstojećih redovnih izbora.

„Izgleda da je Deda Mraz Trifunoviću, Živkoviću i Macuri doneo novogodišnji poklon u vidu smanjenja izbornog cenzusa na 3 odsto“, navelo je Udruženje.

Kako je „Jedan od pet miliona“ ocenilo, opozicija kroz smanjenje izbornog cenzusa neće uspeti da pobedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već će uništiti „zajedništvo i jedinstvo koje su građani na ulici gradili više od godinu dana“.

„Narodu je potrebna ujedinjena opozicija koja može da pokaže da je istrajna u svojim odlukama i da poštuje najvažniji dokument protesta ‘Jedan od pet miliona’ koji su potpisali još 6. februara prošle godine. U suprotnom, igraju se poverenjem građana“, dodalo je to Udruženje.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...