Niš: Kardiolog novčanu nagradu poklonio oslobođenoj devojčici

88

Dobitnici najvećeg priznanja Grada Niša, Nagrade „11. januar“, su direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, glumac Narodnog pozorišta Miroljub Nedović – Riki i Ženski fudbalski klub „Mašinac“.

Priznanja – diplome i statuete, i novčane nagrada iz fonda od ukupno 500.000 dinara, dobitnicima su uručene na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša povodom gradskog praznika u spomen na 11. januar 1878. godine, kada je Niš oslobođen otomanske vlasti.

Komisija za nagrade je direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislavu Kostiću dodelila priznanje za uspehe u radu od 2006. godine, kada je tamo stalno zaposlen, za ugradnju više od 3.500 pejsmejkera i za više od 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura.

Kostić je rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje „pravog heroja ovog grada“ – dvanaestogodišnje devojčice, nedavno oslobođene od otmičara.

On je rekao da je gradsku nagradu zasluženo mogao dobiti bilo ko od lekara Klinike za kardiovaskularne bolesti, s obzirom na to „šta su sve uradili do sada i u kakvim su uslovima to uradili“.

Kostić je podsetio da je na Klinici za kardiologiju prošle godine pregledano i lečeno 33.000 pacijenata, obavljeno 14.000 ultrazvučnih pregleda, 2.500 koronografskih intervencija, 1.500 ugradnji stenta i 500 ugradnji pejsmejkera.

Godišnje priznanje Grada Niša, kako je navedeno na današnjoj sednici Skupštine, glumcu Miroljubu Nedoviću Rikiju je pripalo zbog 37 godina rada u Narodnom pozorištu u Nišu gde je odigrao više od 100 uloga. Kao dramski pisac autor je tridesetak komada igranih na domaćim i inostranim scenama.

Ženskom fudbalskom klubu „Mašinac“, koji iduće godine slavi 50 godina postojanja, priznanje „11. januar“, pripalo je za trofeje i pobede, između ostalog i za 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa i titule nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...