Mihajlović: U Vranju će biti podeljeni prvi ključevi jeftinih stanova

78

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će u martu biti podeljeni prvi ključevi jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju.

Mihajlović je u intervjuu za „Politiku“ izjavila da će to biti prvi stanovi, odnosno prva zgrada koja je izgrađena u okviru državnog projekta gradnje više od 8.000 jeftinih stanova širom Srbije, za šta je izdvojeno ukupno 274 miliona evra.

Vranje je prvi grad u Srbiji u kome je počela gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a na lokaciji koju je grad obezbedio u februaru 2019. godine počela je gradnja 186 takvih stanova.

Mihajlović je za „Politiku“ izjavila i da je „zadovoljna rezultatima koje je postigla u prethodnoj godini, navodeći da je poseban uspeh to što je „završeno i pušteno u saobraćaj 130 kilometara novih auto-puteva“.

„Ne mogu da ne budem zadovoljna kada vidim da smo u našem mandatu izgradili ukupno 350 kilometara novih auto-puteva, da smo završili Кoridor 10, pustili u saobraćaj auto-put „Miloš Veliki“ od Beograda do Čačka dug 120 km, da ne govorim o obnovljenim prugama, lukama… Nema velike mudrosti, sad svi vide ko brine o potrebama građana, a koga je za to baš briga“, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla i da je „u toku analiza izgradnje Koridora 10, koja još nije završena jer još nisu završeni svi radovi na tom koridoru“.

„Reč je o radovima koji ne utiču na bezbedan saobraćaj ali koji moraju da se završe kako bi se dodatno obezbedile i osigurale sve pozicije, kako u Grdeličkoj klisuri, tako i na delu auto-puta na izlasku iz Sićevačke klisure. Ti radovi će trajati čitave ove godine. Ali ono što u ovom trenutku znamo jeste da je na izgradnju Istočnog kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada do sada potrošeno 485 miliona evra a n izgradnju Južnog kraka Koridora 10 od Niša do Preševa 630 miliona evra“, kazala je Mihajlović.

Na pitanje zašto je Vlada Srbije 1,7 milijardi dinara prebacila sa RFZO na JP Putevi Srbije, Mihajlović je rekla da „nije neuobičajeno da kada jedna institucija ne potroši novac koji joj je budžetom bio namenjen, u ovom slučaju RFZO, on bude preusmeren na sledeći prioritet“.

Mihajlović je rekla da je Vlada Srbije „odobrila ta sredstva za izmirenje obaveza koje JP Putevi Srbije ima prema putarskim preduzećima za rehabilitacije puteva u 2019. godini“, i dodala da zbog toga nema dugova prema domaćim firmama.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...