Sud naložio privođenje aktiviste “Ne davimo Beograd”

164

Zbog ispisivanja grafita „Mesto zločina“ na ogradi gradilišta Beograda na vodi, sud je naložio privođenje aktiviste “Ne davimo Beograd” Radomira Lazovića, saopštila je ta inicijativa.

Ovo je samo jedan od preko 30 prekršajnih postupaka koji se vode ili su vođeni protiv aktivista “Ne davimo Beograd” zbog organizacije protesta, ukazivanja na kršenja zakona, javnog delovanja i kritike vlasti, a država je do sada aktiviste inicijative kaznila sa preko 600 hiljada dinara, navela je ta inicijativa.

„Pored pravnog iznurivanja i progonjenja i za najsitnije prekršaje, aktivisti inicijative godinama su mete prisluškivanja, praćenja, pretnji i pritisaka koji dolaze kako od desničarskih ekstremista povezanih sa vladajućom partijom, tako i od strane visokih zvaničnika i narodnih poslanika Srpske napredne stranke“, navodi se u saoppštenju.

Ne davimo Beograd je naveo da se aktivista odazvao pozivu suda, kako to i svaki put čine članovi te inicijative.

„Ukazali smo da stojimo iza svojih dela, i tražimo da nalogodavci i izvršitelji noćnog rušenja u Savamali budu procesuirani“, naveli su oni.

„Podsećamo da već skoro četiri godine policija i tužilaštvo ne uspevaju da pronađu i procesuiraju one koji su fantomsko rušenje u Hercegovačkoj ulici koje se odigralo u izbornoj noći 25. aprila 2016. godine organizovali i sproveli“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...