Vesić najstarijoj Beograđanki za rođendan poklonio i svoju knjigu

318

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je Nadeždu Pavlović, najstariju sugrađanku u Beogradu sa Vračara, koja danas slavi 108 rođendan i tom prilikom joj u ime Grada Beograda uručio rođendanski poklon, maramu, broš, vino i svoju knjigu o Beogradu.

Vesića su sa Nadeždom dočekali sin Radmilo, snaja Rada i jedna od gerontodomaćica, koja brine o njoj 18 godina, prenosi Beoinfo.

Nadežda je rođena 1. januara 1912. godine po Julijanskom kalendaru, te ga tako na današnji datum i proslavlja. Završila je Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju, radila je kao nastavnik srpskog i nemačkog jezika.

Vesić je sa slavljenicom razgovarao o njenom vitalnom zdravlju, za koje ona kaže da je u njenim godinama dobro i da jedva čeka lepo vreme i proleće da više šeta. Baka Nada je do prošle godine vozila i bicikl trenažer, ali su joj lekari zabranili iz zdravstvenih razloga.

Razgovarali su i o obrazovanju nekada i danas, o njenim pedagoškim metodama i načinima kojima je pokušavala da privoli đake da zavole njene predmete i učenje.

Nadežda, koja je veoma vedrog i pozitivnog duha i uvek nasmejana, prisetila se i teških ratnih momenata i dana okupacije Srbije, kada je živela u Valjevu, kao i trenutaka kada je nesvesno spasila dva života.

“Imala sam mnogo sreće u životu u veoma teškim trenucima i sam se trudila da trezveno razmišljam i donosim odluke”, rekla je slavljenica.

Na prošli 107 rođendan Nadeždu je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koga je baka ovog puta pozdravila i rekla da joj je taj susret ostao u veoma lepom sećanju.

Nadežda ima sina Radmila u Novom Sadu i ćerku Željku u Kaliforniji, koja se u toku druženja javila putem „Skajpa”, petoro unučadi i čeka sedmo praunuče koje je na putu.

Živi sama, pomažu joj gerontodomaćice, a svake nedelje obilaze je sin i snaja.

Rođendanskom druženju pored Vesića prisustvovala je i odbornica u Skupštini Grada Beograda Draginja Vlk.

Izvor Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...