Brnabić: Fabrika za preradu otpadnih voda potvrda sistemskog rada Vlade

51

Premijerka Ana Brnabić kazala je, tokom obilaska kontrolne zgrade i postrojenja u fabrici za preradu otpadnih voda u Raškoj, da je taj projekat potvrda sistemskog rada Vlade Srbije u rešavanju problema zaštite životne sredine i zahvalila je Evropskoj uniji na pomoći u realizaciji tog projekta.

U saopštenju za javnost se navodi da je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Rvati kod Raške izgrađeno u okviru projekta koje je finansirano iz pretpristupnih fondova EU, a koji obuhvata izgradnju glavnog kanalizacionog kolektora, obnovu i proširenje kanalizacione mreže i rekonstrukciju cevovoda za snabdevanje sirovom vodom, za šta je uloženo preko šest miliona evra.

Brnabić je rekla da je izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Raškoj Vlada sufinansirala sa 10 odsto u oblasti infrastrukturnih radova i 18 odsto u opremi.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno završenog projekta kojim će biti obezbeđena čista pijaća voda i savremeni sanitarni uslovi za više od 16.000 građana u tom području, ali i očuvanje vodotokova Zapadne Morave i Ibra.

Završne radove postrojenja obišli su, pored premijerke i ministra Trivana, šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici i predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...