Stefanović: Korać slobodan čovek u ovom trenutku, policiju boli kad se uhapšeni puste

788

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Filip Korać, koga je predsednik Aleksandar Vučić nazvao jednim od najopasnijih dilera droge, „u ovom trenutku je slobodan“ čovek u Srbiji, u skladu sa odlukom suda i tužilaštva.

„Srećom, pooštrena je kazna za najteža krivična dela i ostala sa nasiljem, naročito za povratnike i jedva čekam da vidim novu sudsku praksu“, rekao je Stefanović za beogradsku TV Hepi, povodom reagovanja Vučića na to što je obustavljena istraga protiv Koraća i povučena poternica.

Stefanović je rekao da se dešavalo da policija „uhapsi nekog iz kriminalne grupe Koraća i drugih grupa i nađe im nelegalno oružje“ za teška krivična dela i obračune, a „onda dođete do toga da neko te ljude čak ne stavi u pritvor i kaže: braniće se sa slobode“.

„Kako može da se brani sa slobode, a našli mu oružje!?. Ili još gore: dođe do presude, i u njoj ta osoba dobije godinu dana uslovno, ‘nanogicu’, nekoliko meseci zatvora, nađe se razlog za ublaženje kazne“, rekao je Stefanović, napominjući da to policiju „boli“.

On je rekao da se, ukoliko se nekom odredi „ozbiljna dugogodišnja kazna“ za organizovanje grupe za promet droge, time se poručuje da se zna kakva ga „cena za to čeka“.

„Najveći broj tih ljudi su povratnici. Ako ga pošaljete u zatvor na godinu dana, on prvog dana kada izađe radi isto. A ako ga osude na 15-20 godina zatvora, dobro će da razmisle i on i drugi, a osim toga, posle 20 godina zatvora pitanje je da li može to isto da radi“, rekao je Stefanović.

On je rekao i da je „glupost“ da postoji sukob između njega i Vučića, novodeći da opozicija godinama poteže „istu budalaštinu, jer nema neku ideju da ponudi građanima“, dok je za program „Srbija 2020“ koji je predstavio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, rekao da je „to njihova nova prevara za građane“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...