„Vratimo trolu 28“: Opština Zvezdara zvanično tražila vraćanje linije

71

Prema saznanjima do kojih je došla inicijativa „Vratimo trolu 28“, Opština Zvezdara je ipak uputila zvaničan zahtev gradskim vlastima da se razmotri mogućnost vraćanja trolejbuske linije 28, iako je predstavnicima ove inicijative rečeno da opština nema mogućnosti da deluje po ovom pitanju.

Kako je saopštila inicijativa, nedelju dana po ukidanju linije, 7. novembra, opština je uputila dopis Sekretarijatu za javni prevoz u kojem navodi da su građani „veoma pogođeni odlukom o ukidanju“ kao i da su „ostali bez direktne linije do centra grada“.

Predstavnici inicijative saopštili su da su iznenađeni ovim saznanjem, jer su njima predsednik skupštine opštine, Aleksandar Eror, kao i predsednik opštine, Miloš Ignjatović, jasno stavili do znanja da opština nema nikakvu nadležnost po pitanju linija javnog prevoza i da stoga ne može da pomogne građanima, iako je na zahtev opštine Zvezdara uvedena linija 312 u Velikom Mokrom Lugu krajem decembra 2019. godine.

Predsednik opštine Zvezdara, Miloš Ignjatović, obećao je predstavnicima inicijative da će im ugovoriti sastanak sa nadležnima u Sekretarijatu, međutim, sastanak još nije zakazan iako je prošlo skoro mesec dana od obećanja.

Prijem kod gradskog sekretara Jovice Vasiljevića je građanima obećao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kojeg su građani iznenadili pitanjima u vezi sa ukinutom trolejbuskom linijom tokom otvaranja nove Palilulske pijace.

Građani okupljeni oko inicijative „Vratimo trolu 28“ skupili su više od 8.000 potpisa kojima se zahteva ponovno uspostavljanje ove linije, ali ni posle mesec i po dana nisu dobili odgovor na peticiju.

Sekretarijat za javni prevoz nije dostavio analizu saobraćaja na osnovu koje je ukinuta trolejbuska linija 28, koju su građani zahtevali u skladu sa zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja.

Održano je nekoliko protesta tokom kojih je simbolično blokiran saobraćaj na 28 minuta.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...