Radna grupa Vlade Srbije: U februaru strategija za zaštitu dece od nasilja

115

U Vladi Srbije u Beogradu je danas održan prvi sastanak Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, na kojem je potvrdjeno da će Strategija za prevenciju i zaštitu dece od nasilja biti usvojena tokom februara.

Na sastanku kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić dogovoreno je unapredjenje Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, koji propisuje postpuanje škola u slučajevima nasilja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku su učestvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici drugih ministarstava, kao i predstavnici UNICEF, Fondacije „Tijana Jurić“, Foruma beogradskih gimnazija, Udruženja „Drug nije meta“.

Navodi se da su članovi Radne grupe prihvatili predlog premijerke da u radu tog tela učestvuju i organizacije direktora škola, kako zbog važnosti svoje uloge i odgovornosti koju nose, tako i zbog boljeg uvida u realno stanje u školama.

Dodaje se da je na sastanku dogovoren je razvoj inovativnih metoda, uključujući aplikacije za prevenciju, zaštitu i prijavljivanje nasilja.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...