Kinezi žele da grade šumadijski koridor „Vožd Karađorđe“

94

Kompanija „Pauer Čajna“ zainteresovana je za gradnju šumadijskog koridora „Vožd Karađorđe“, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, prenosi RTS.

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom kineske kompanije „Pauer Čajna“ o saradnji na infrastrukturnim projektima.

„Imamo odličnu saradnju ca ‘Pauer Čajnom’ na projektu izgradnje deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko reke Save kod Ostružnice do Bubanj potoka, a u planu su i novi projekti gde postoje mogućnosti za saradnju, uključujući i nastavak izgradnje obilaznice, na deonici Bubanj potok – Vinča – Pančevo“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu Miodrag Poledica.

Potpredsednik kompanije „Pauer Čajna“ Sjung Lisin zahvalio je Vladi Srbije i Ministarstvu na poverenju koje su dali kompaniji, kao i na podršci koju pružaju u realizaciji projekta izgradnje Sektora B obilaznice oko Beograda.

Istakao je i da je „Pauer Čajna“ zainteresovana i za druge projekte u Srbiji, među kojima je izgradnja šumadijskog koridora „Vožd Karađorđe“.

Koridor „Vožd Karađorđe“, kako je najavljeno prošle godine, biće dug 220, a sa priključcima na Koridore 10 i 11, 270 kilometara.

Dve brze saobraćajnice, jedna iz Mladenovca i Orašca, a druga iz Lazarevca, spojiće se kod Aranđelovca – odakle će se dalje ići ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...