Zelena stranka izlazi na predstojeće izbore

72

Zelena stranka je donela odluku da izlazi na izbore, jer je, kako su naveli u saopštenju, stanje životne sredine alarmantno, a mesto gde nešto može da se promeni je Parlament i odgovorno Ministarstvo životne sredine.

Na sednici Predsedništva Zelene stranke, posle razmatranja i diskusije, većinom glasova doneta je odluka da Zelena stranka izađe na predstojeće izbore.

„Svesni smo da su predizborni uslovi nepovoljni. Prisutnost Zelene stranke u medijima je gotovo nepostojeća, ali odluka o izlasku na izbore doneta je zbog katastrofalnog stanja životne sredine i suštinskog nedelovanja nadležnih organa. Ovo je alarmantno stanje u kojem se mora nešto preduzeti, a mesto gde zaista možemo i hoćemo stvari da promenimo, jeste Parlament. Zelena stranka ima zadatak da oslobodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine i postavi ga u funkciju zbog koje je osnovano. Mi plaćamo neodgovornost ovog Ministarstva našom životnom sredinom i naša svakodnevnica je najbolji dokaz tome“, naveli su u saopštenju.

Zelena stranka osnovana je zbog problema životne sredine, navodi se.

„Godinama upozoravamo na opasnosti i sada je poslednji momenat da se stvari okrenu u pravom smeru. Pozivamo vas da nam se pridružite da jaki uđemo u Parlament i oslobodimo Ministarstvo. Mi kao Zelena stranka insistirali smo da se Ministarstvo osnuje i mi imamo odgovornost da ga dovedemo u red. Trenutno zagađenje vazduha u zemlji, kada je pola gradova u vanrednom stanju, kada je vazduh opasan po zdravlje i preporučene su ograničene mere kretanja, kulminacija je godina zanemarivanja i neefikasnosti sistema. Nedopustivo je i mere se moraju sprovesti pod hitno“, naveli su oni.

„Penjemo se na svetskim top listama najzagađenijih zemalja i to se mora zaustaviti. Zelena stranka će se boriti za svaki glas na predstojećim izborima kako bismo jaki ušli u Parlament i uzeli Ministarstvo za zaštitu životne sredine. To je jedini način da se uvedu sistemska rešenja, a jedino takva rešenja mogu da nas spasu. Ne verujemo više nikome, a posebno ne praznim obećanjima. Naš glavni cilj je da preuzmemo odgovornost za oblast u kojoj smo najstručniji u Srbiji, a to je zaštita životne sredine. Dosta je bilo politikanstva i šarlatanstva“, izjavio je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

„Zelena stranka nema luksuz da bude deo ni opozicije ni pozicije. Mi ne možemo da dozvolimo da nas uvuku u sitne dnevno-političke borbe, da li si sa jednima ili sa drugima. Zelena stranka je uvek za interese građana Srbije! Mi smo deo Zelenih Evrope, mi imamo dugoročnu viziju za Srbiju i našu životnu sredinu“, dodao je on.

Sve aktivnosti Zelene stranke, kako su naveli, u narednom periodu biće usmerene na davanje konkretnih rešenja za katastrofalnu situaciju zagađenosti, pre svega vazduha. Sprovodiće se akcije koje doprinose ostvarenju tih rešenja.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...