Ministar apeluje na roditelje da ne ostavljaju decu napolju

112

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević saopštio je povodom potresne vesti o napuštenoj bebi u Kučevu, da je zdravstveno stanje deteta stabilno i da će resor kojim rukovodi uraditi sve što može kako bi se dete zbrinulo na najbolji mogući način.

U saopštenju za javnost se navodi da je reč o „muškom detetu starom 3 sata koje je nađeno pored kontejnera“ i dodaje se da je zdravo, kao i da je smešteno u bolnicu.

„Njegovo zdravstveno stanje se prati iz sata u sat, ali sve činjenice govore o tome da je stabilno. Dete će svakako biti zbrinuto, Centar za socijalni rad je preuzeo sve svoje nadležnosti da vidi da to dete bude smešteno za početak u ustanovi, a kasnije i u hraniteljskoj porodici“, rekao je Đorđević i uputio još jedan apel roditeljima da ne ostavljaju svoju decu napolju, u neuslovima, jer time mogu da ugroze njihov život.

Prema njegovim rečima, roditelji ukoliko imaju poteškoća mogu „uvek, 24 sata“ da se obrate centrima za socijalni rad, koji će svakako pružiti adekvatnu pomoć.

„Ministarstvo je tu uvek da pomaže, i kada je ovo dete u pitanju, kao sa svakim prošlim detetom učiniti sve da pomogne i da to dete bude zbrinuto, a ja kao ministar ću vrlo brzo i otići u Kučevo i posetiti ovu bebu“, kazao je Đorđević.

Napuštena beba pronađena pored puta u okolini Kučeva

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...