Vučić: Kako da Đilas izađe na izbore pa da se vidi koliko ga narod podržava? Ne verujem da će izaći

442

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da stranka Dragana Đilasa sigurno neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore jer Đilas ne želi da mu „narod pokaže koliko malo glasova može da dobije“.

On je za TV Pink rekao da Savez za Srbiju nema ni 8,6 odsto podrške građana koliko procenjuju agencije za istraživanje javnog mnjenja, već ih te agencije malo i „počaste“.

„Kako da izađe na izbore pa da se vidi koliko ga narod podržava? Ne verujem da će da izađe“, rekao je Vučić i dodao da su izbori demokratska tekovina i da se održavaju u redovnom roku.

Govoreći o sukobu bivšeg predsednika Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića i lidera Dveri Boška Obradovića oko ideje bojkota, Vučić je ocenio da se tu zapravo radi o sukobu Mićunovića i Đilasa.

„Nije Boško nego Đilas, to svi znaju. Ali ne mogu ja da ulazim u to. Šta god ja mislio, a u većini stvari se nisam slagao sa profesorom Mićunovićem, porediti intelektualne kapacitete Mićunovića i Đilasa to je…“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da nekadašnji predsednik Boris Tadić bude zajednički kandidat opozicije na narednim predsedničkim izborima, Vučić je rekao da bi on bio odličan kandidat.

Govoreći o razgovoru sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovićem o položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Vučić je rekao da se njih dvojica „ni oko čega nisu složili“, ali da će nastaviti razgovore.

„Tražim da na pametan način učinim poziciju srpskog naroda u Crnoj Gori boljom, uz poštovanje SPC. Razume se da je razgovor bio težak, kada dvojica ne mogu da se usaglase u vezi sa ključnim pitanjima o Srbima i SPC u Crnoj Gori. Ali, mi smo istovremeno razumeli da Crnoj Gori ne treba sukob sa Srbijom, kao što ni Srbiji nije potreban sukob sa Crnom Gorom“, izjavio je Vučić za TV Pink.

Komentarišući navode savetnika nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića Mlađana Đorđevića da je „pritisak na SPC i mitropolita Amfilohija zajednički poduhvat Đukanovića i Vučića“, kazao je da mu Amfilohije „nije trn u oku“, a da Đorđević, Dragan Đilas i pokret Dveri ne znaju šta traže i šta rade.

„Na političke besmislice ‘jao, dogovorio se sa Milom Đukanovićem’ neću da odgovaram, to je tako glupo da nemam reči. Neću da šaljem tenkove, nego ćemo da razgovaramo“, dodao je on.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...