Protest protiv zagađenja u Nišu, zahtev za sprovođenjem hitnih mera

120

Stotinak građana i aktivista okupilo se večeras ispred Skupštine grada Niša, na poziv niškog odbora Demokratske stranke koji zahteva da se lokalno rukovodstvo oglasi povodom zagađenja vazduha u ovom gradu na jugu Srbije, izveštava N1.

Demokrate zahtevaju hitno sprovođenje mera protiv visokog nivoa aerozagađenja, PM 2,5 i PM 10 čestica teških metala, koje su u ovom gradu, prema podacima Airvisuala, višestruko premašivane i prošle i ove zime.

„Nedopustivo je da se Radna grupa, formirana ovim povodom u Nišu, sastane samo jednom, a onda danima ne saopštava šta planiraju da učine“, rečeno je na skupu, posle koga je predsednik GO DS Miodrag Stanković ostavio na portirnici Skupštine spisak mera koje oni predlažu, a o kojima je gradski parlament odbio da raspravlja na poslednjoj sednici.

Među njima je i poništenje tendera za javni prevoz „zbog neekoloških karakteristika zahtevanih autobusa“, pojeftinjenje grejanja i subvencije za priključak na sistem, ukidanje svih kotlarnica na ugalj i mazut, kao i zatvaranje deponije i formiranje nove.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...