Stefanović optužio funkcionere SNS za sumnjivu imovinu: “Tri šampiona po broju kvadrata”

812

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović optužio je troje funkcionera Srpske napredne stranke Biljanu Popović Ivković, Milorada Grčića i Nikolu Selakovića da su na sumnjiv način kupili nekretnine u centru Beograda, kao i automobile, izveštava N1.

On je njih pozvao da objasne poreklo svoje imovine, i najavio da je sva dokumentacija predata Agenciji za borbu protiv korupcije.

„Agencija za borbu protiv korupcije potpuno je izgubila smisao i značaj u naprednjačkoj Srbiji. To je i jedan od razloga zašto smo predložili Zakon o poreklu imovine. Ja ću vam predstaviti tri šampiona po broju kvadrata nepokretnosti i drugoj imovini koju ne mogu da objasnim. Prva je Biljana Popović Ivković, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, žena koja je nedavno kupila stan od 193 kvadratna metra na Vračaru. Taj stan je plaćen preko 400.000 evra, skoro pola miliona evra“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ona je sa tri puta većom platom od prosečnog policajca uspela da dođe do veoma vredne nekretnine.

„To je ta Biljana Ivković koja postrojava graničnu policiju, koja vređa opoziciju, i koja na najbestidniji način botuje za Srpsku naprednu stranku sa pozicije državnog sekretara. Ona je sa tom platom kupila stan od skoro pola miliona evra i postavlja se pitanje: ‘Kako i na koji način je to uspela da uradi’? Mi tražimo odgovor od nje, da nam objasni kako je uspela da dođe do te vredne imovine“, zapitao je Stefanović.

On je naveo da je Ivković nekretninu kupila od Bobana Orlića, koji je poslovni partner Gorana Veselinovića, kuma Aleksandra Vučića.

„Drugi šampion je Milorad Grčić, v.d, generalnog direktora Elektroprivrede Srbije. Čovek koji je za vreme svog direktorovanja došao do imovine od 216 kvadratnih metara stana. Pored toga, pošto mu je to bilo malo, kupio je prizemnu kuću od 110 kvadrata, kao i škodu ‘oktaviu’ i novi BMW. Njegova plata je 153.911 dinara“, rekao je Stefanović.

„Treći šampion je Nikola Selaković, Generalni sekretar predsedništva Srbije. On je bio skromniji. Njegova plata je 89.000 dinara. On jenedavno kupio stan od 98 kvadratnih metara u srcu Beograda i garažno mesto od 11 kvadrata“, rekao je Stefanović i ponovio zahtev da pomenuti državni funkcioneri objasne porekla pomenutih nekretnina.

„Dajte građanima Srbije recept kako to da urade, da bi svi u mogli da žive u velikim novim stanovima i da voze velike automobile“, upitao je Stefanović.

Odmah je usledio i odgovor državne sekretarke Biljane Popović Ivković i to putem društvene mreže Tviter gde se lično obratila Borku Stefanoviću.

„Borko ti si lažov šetajućeg cirkusa Dragana Đilasa. Nađi mi imovinu na Vračaru da ti je odmah prepišem! Vrednost moje imovine se nije uvećala od kada sam državni sekretar! Dokaži da sam bilo šta nezakonito stekla od 2016. i pokloniću ti odmah sve! Nadam se da će te prodavac izmišljenog stana od pola miliona evra tužiti. Ti i ja se vidimo na sudu! Da li si ikada pitao svog gazdu Đilasa koliko stanova može da se kupi za 619 miliona evra koliko je prometovao poslujući sa državnim preduzećima“, navodi se u tvitu Biljane Popović Ivković.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...