Đilas u otvorenom pismu: Ambasador SAD bez sumnje na strani vlasti

112

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas danas je u otvorenom pismu poručio ambasadoru SAD Entoniju Godfriju da je prihvatanjem da gostuje u emisiji Hit tvit na televiziji Pink pokazao da se „u borbi za osnovne demokratske vrednosti u Srbiji nalazi na strani vlasti“.

Đilas se u pismu „javno zahvalio“ Godfriju što je svima koji se bore za „osnovne demokratske vrednosti“, tim potezom definitivno pokazao da je u toj borbi „na drugoj strani“.

„Sumnjali su mnogi u to i do sada na osnovu Vaših izjava, zbog osuda opozicije i glorifikovanja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić. Posle ovoga, razloga za sumnju više nema“, rekao je Đilas.

Đilas je poručio Godfriju da je prihvatio da bude gost na „privatnoj televiziji Aleksandra Vučića“, kojoj opozicija „nema pristup godinama“ i koja „ne informiše građane nego ih najbrutalnije laže“.

„Prihvatili ste da budete gost u emisiji koja je napravljena da pokrije Utisak nedelje Olje Bećković i to u trenutku dok se u Srbiji televizija N1 izbacuje sa državnih kablovskih operatera. Istih onih na kojima se Nova S nikad nije ni emitovala“, rekao je Đilas u otvorenom pismu.

Đilas je ocenio da Godfriju „nije bitno“ to što zbog „fašističke kampanje koju predvodi Pink“ u Srbiji ljude „ubijaju, prebijaju, isteruju s posla i progone novinari“.

„Bitno je da je onaj koga podržavate spreman da potpiše priznanje Kosova i da kompanijama koje dolaze iz vaše zemlje da poslove vredne milijardu evra bez tendera. Zato mu se sve to toleriše, zato ga obasipate rečima pohvale i divljenja, dok stotine hiljada ljudi, u Vučićevim seobama naroda, odlazi iz zemlje“, rekao je Đilas.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...