Vranje: Vučiću priznanje i 100.000 dinara za “doprinos umetničkom stvaralaštvu”

133

Vranjski odbornici usvojili su odluku o dodeli priznanja povodom Dana grada, prema kojoj će i Aleksandar Vučić dobiti „Specijalno javno priznanje 31. januar“, prenosi portal BIZLife.

Kako je obrazloženo, predsednik Srbije će biti nagrađen za doprinos umetničkom stvaralaštvu i izgradnji nove zgrade Pozorišta, javljaju Južne vesti.

Osim diplome, nagrada sadrži i novčani iznos od 100.000 dinara.

Prilikom donošenja odluke izostalo je obrazloženje Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja, po kom kriterijumu je Vučić predložen za ovu nagradu koja bi, pre svega, trebalo da se dodeljuje umetnicima, a ovakvu odluku ranije su književnici i profesori nazvali poltronstvom i degradiranjem umetnosti.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Nela Dimitrijević smatra da je ovakva odluka uvreda za Vranjance i kaže da nema umetnosti u tome koliko je novca neko izdvojio za rekonstrukciju Pozorišta.

Nije taj neko iz svog džepa izdvojio sredstva već iz budžeta koji čine pare građana. Još je licemernije u svemu što nagrada sa sobom nosi i novčani iznos, to meni liči na reket – sredstva su uplaćena, ajde sad da vratimo deo, rekla je Dimitrijevićeva za Južne vesti, a sličan stav sa njom su podelili i drugi profesori i književnici.

Gradska priznanja u Vranju biće dodeljena 31. januara na Svečanoj akademiji.

Izvor BIZLife
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...