Tepić: Izjava Brnabić o TV N1, dokaz da režim stoji iza napada

452

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je ocenila kao sramno to što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić optužila TV N1 da je politička stranka, piše N1.

„Sramno je to što je, u emisiji na TV Pink, sebi dozvolila da prikaže poslovnu komunikaciju između Telekoma i United Grupe. To je nešto što jedan ozbiljan čovek sebi nikad ne bi dozvolio. Time se ona najdirektnije svrstala na suparničku stranu i dokazala da ona i ceo režim stoji iza napada i onemogućavanja N1 da dalje emituje svoj program“, rekla je Tepić i podseća da je time 300.000 domaćinstava odnosno milion ljudi uskraćeno za program TV N1.

Živković: Izjave Brnabić o N1 ugrožavaju pravo na slobodno informisanje

 

Tepić podseća i na izjavu državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja zaduženog za medije Aleksandra Gajovića koji je gostujući u Novom danu optužio TV N1 da nije srpska televizija.

„Mesecima je nabacivano da ste CIA televizija, da ste američka televizija, ne možemo da saznamo ko je ubacivao letke u vaše dvorište… To traje, sad ste došli na red za taj poslednji udarac“, rekla je Tepić.

Prema njenim rečima, TV N1 je preuzela ulogu Javnog servisa.

„Nigde ne postoji takav profesionalizam kakav ste vi uspeli da uspostavite u ovih pet godina. Hvala vam na tome. Opet smo u apsurdnoj situaciji da se građani bore za jednu privatnu televiziju, trebalo bi da se bore za RTS mnogo više. Mislim da je dobro da je svest takva i da je ova kampanja sve jača“, rekla je Tepić komentarišući pokrenutu inicijativu na društvenim mrežama #DaSeVidiN1.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...