Martinoviću odobrena još jedna funkcija; Radikali: To mu je sedma plata

1.075

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je Aleksandru Martinoviću da obavlja još jednu funkciju – ovoga puta člana Saveta Univerziteta u Prištini, izveštava N1.

Na primedbu poslanika radikala – da bi mu to bila sedma plata, Martinović kaže da ta nova funkcija nije plaćena.

Pred administativnim odborom različiti zahtevi poslanika za davanje saglasnosti za obavljanje i druge funkcije, među njima i zahtev predsednika odbora.

„I radi se o mom zahtevu za obavljanje funkcije člana Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici“, rekao je Martinović.

Imovinska karta Aleksandra Martinovića govori da po tri osnova prima naknadu na Univerzitetu u Novom Sadu, zatim paušal od Skupštine Srbije, nadoknadu za odborničko mesto u Skupštini opštine Rume i naknadu za rad u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

I baš zbog takve imovinske karte radikali kritikuju Martinovića.

„Gospodine Martinoviću, ja sam brojao nekoliko puta. Bio sam veoma začuđen. Vi već primate šest apanaža, šest… Više puta sam brojao. Šest apanaža već primate. I to vam nije dosta… nego vam treba i sedma“, rekao je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Martinović kaže da ga je na mesto člana saveta imenovala Vlada, a da se i za njegova druga angažovanja svakako ne može koristiti reč apanaža.

„Funkciju člana saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici obavljam besplatno, kao i svi drugi članovi saveta, dakle to je neplaćena funkcija. Čini mi se da te apanaže niste dobro prebrojali, jer ako neko prima platu, onda to nije apanaža, ako neko radi i u radnom je odnosu onda to nije funkcija nego je to radni odnos“, kaže Martinović.

Ostali naprednjaci veruju da ima poslova koje isključivo može da radi šef njihove poslaničke grupe.

„Suština je da ne postoji u Srbiji mnogo ljudi koji su kredibilni, kvalietni i kompetentni, da se nađu na mestu predsednika ili člana saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici“, kaže Darko Laketić.

Podržavaju i koalicioni partneri jer, kažu, ko radi i treba da prima platu.

„Ja se lično uvek zalažem da oni koji rade da primaju ili platu, ali svakako nikad ne podržavam one koji ne rade, a primaju platu“, rekao je Vojislav Vujić iz Jedinstvene Srbije.

O svojim angažmanima, broju funkcija i plata Aleksandar Martinović nije želeo da govori za N1.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...