Šešelj: Milutinu Jeličiću Jutki sam ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu

410

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiranja nekadašnje saradnice, ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu.

„Ponudio sam mu da postane član Srpske radikalne stranke i da bude naš kandidat na sledećim izborima, ali on još malo okleva. Videćemo uskoro, nama bi to odgovaralo“ rekao je Šešelj odgovarajući na novinarsko pitanje nakon sudjenja u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je kazao da na sudjenja Milutinu Jeličiću Jutki dolazi kako bi sprečio dolazak predstavnika američke ambasade.

Prekinuto suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

„Na prvo ročište su oni došli, kada sam to video rekao sam da moram i ja da dodjem. Kada sam odlučio da dodjem, oni su odustali. Ja sam brana protiv direktnog američkog uplitanja u ovaj proces. Zašto su oni dolazili, kojim povodom?“ upitao je Šešelj.

Naveo je da bi u tom procesu, čak i kada bi okrivljeni bio oglašen krivim, mogla da mu se kao maksimalna izrekne novčana kazna od 150.000 dinara upitavši i „da li je to razlog da dva prestavnika američke ambasade dolaze na sudjenje“.

Odgovarajući na pitanje o ishodu sudjenja, Šešelj je rekao da očekuje oslobadjajuću presudu, jer sud „nema na osnovu čega da osudi Jeličića jer ne postoji nikakvo biće krivičnog dela“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...