Lutovac: Srbija ima jasan put – to je put u Evropu

78

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je prioritet te stanke da se u potpunosti posveti borbi za normalizaciju političkog života u Srbiji i da to pre svega znači obezbeđivanje elementarnih uslova za slobodne i poštene izbore.

„Potom, da na prvim slobodnim izborima izađemo pred građane sa našom vizijom moderne, evropske Srbije i da konkretnim programom, najboljim idejama i čestitim ljudima osvojimo njihovo poverenje da razvijamo našu zemlju“, rekao je Lutovac na novi broj Nedeljnika.

On je naveo da je DS „snažno i beskompromisno posvećena zajedničkoj borbi građana i opozicije za normalnu Srbiju, kao što će biti spremna i za drugi korak“.

„Zato krećemo od sebe. Menjamo sopstvenu stranku kako bismo mogli da menjamo Srbiju. Vredno radimo i na kadrovskom, i na organizacionom i programskom osnaživanju stranke“, rekao je Lutovac.

On je rekao i da je odluka o osnivanju Saveza za Srbiju doneta sa svega devet glasova protiv, od skoro 200 prisutnih, a da je, kada se glasalo o bojkotu izbora, bilo svega četiri glasa protiv.

„U najmanju ruku je neozbiljno da sada ta manjina smatra da je njihov glas vredniji od ogromne većine koja je donosila odluke“, naglasio je Lutovac.

On je rekao da za tu stranku Srbija ima jasan put, a to je put u Evropu.

„Briselu poručujemo da ne želimo stabilokratiju, nego demokratski uređenu državu. Ne želimo da Srbija bude stabilna u autokratiji, siromaštvu i korupciji. Želimo da Srbija bude demokratska, moderna i razvijena zemlja evropskih vrednosti, na tim osnovama stabilna članica porodice evropskih naroda“, rekao je Lutovac.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...