Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara i tehničara u Nemačku

65

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je stopiran konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara iz Srbije u Nemačkoj.

Đorđević je novinarima u Vladi Srbije rekao da će i formalno sledeće godine biti raskinut sporazum sa Namačkom po kome su objavljivani konkursi za poslove medicinarskih radnika iz Srbije u tu zemlju.

„Do tada će konkursi za odlazak medicinara biti stopirani“, istakao je ministar i dodao da Nemačka neće praviti probleme zbog obustavljanja konkursa.

Ta mera je deo programa Vlade Srbije kako da smanji odlazak radnika, pre svega deficitarnih struka, iz Srbije u druge zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata je u javnosti kritikovao učešće države, odnosno Nacionalne službe za zapošljavanje koja srpske medicinare šalje u Nemačku na osnovu sporazuma dve zemlje.

Gostujući na TV Hepi, Vučić je nemačkom ministru zdravlja poručio da ne dolazi po naše medicinsko osoblje.

„I sad kad nam dođe u martu ova odluka Nemačke, na koju se ježim što naši mediji za sto, dvesta evra im puštaju te oglase ‘e dođite u Nemačku 1. marta, Nemačka će da vas primi sve’. Špan, fantastičan, sposoban, nemački ministar zdravlja kaže – e, dolazim ja u Srbiju da vam pokupim medicinske sestre. E nećeš majci da dolaziš ovde“, poručio je Vučić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...