Opozicija usvojila deklaraciju: Formiranje vlasti posle „lažnih izbora“ – rušenje ustavnog poretka

110

Opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora usvojila je u Beogradu deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata „lažnih izbora“ smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

„Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije“, navodi se u deklaraciji.

Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, „posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom“.

„Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudima i grupama“, stoji u deklaraciji.

Takođe, navodi se da će u tom pravcu nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj.

„Nastavićemo razgovore sa predstavicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratkse vrednosti, slobodu medija i poštene izbore“, ističe se u deklaraciji.

Deklaraciju je okupljenima pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima piše „Bojkot“.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim je organizovana protestna šetnja do zgrade Radio-televizije Srbije.

Opozicija označila početak kampanje bojkota izbora (FOTO)

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...