Đurić: Srpska lista neće podržati izbor buduće Vlade Kosova, dolaze investicije iz Srbije

69

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić kazao je danas da Srpska lista neće svojim glasovima podržati izbor „buduće Vlade privremenih institucija na Kosovu i Metohiji“, ali će razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca „u cilju bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM“.

Djurić je u Palati Srbije posle sastanka s predstavnicima Srpske liste, rekao da će oni nastaviti da sprovode mandat koji su na izborima „dobili od srpskog naroda i da prestavljaju srpske gradjane“.

Govoreći o investicionom planu „Srbija 2025“, rekao je da će Srbija ubrzati njegovo sprovodjenje i nastaviti da podržava ulaganja u srpska mesta na Kosovu.

Po njegovim rečima, u okviru tog plana već se realizuje 348 projekata podrške i pomoći srpskom narodu.

Djurić je dodao će u okviru plana ta podrška i pomoć biti proširena s dodatnih 150 miliona evra, čime će se „rešiti stambeno pitanje svakog pripadnika srpskog naroda“.

Djurić je rekao da je u prethodnih pet godina izgradjeno 1.700 kuća i stanova i dodao da je okviru plana „Srbija 2025“ planirano još 4.700 novih.

U planu je i obnavljanje zgrada škola, ambulanti i bolnica, i rekao da je do sada obnovljeno 22 od 26 ambulanti i domova zdravlja, i najavio i izgradnju dve velike bolnice na Kosovu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...