Sudiji iz Lazarevca pet godina zatvora zbog primanja mita

209

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na pet godina zatvora osuđena sudija Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlana Stojanović optužena za primanje mita od 2.000 evra, dok je njen suprug Miroljub Stojanović koji se tereti za pomaganje u primanju mita dobio 4, 5 godina robije.

Stojanovićeva je dobila i zabranu rada od 5 godina.

Podsećanja radi, Stojanovićeva je uhapšena u saradnji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, kada je primila mito od 2.000 evra od stranke protiv koje je vodila postupak.

Stojanovićeva je vodila postupak u kojem su bila dva optužena lica. Nepravosnažnom presudom jedan od njih je dobio uslovni otpust, dok je drugi osuđen na kaznu zatvora. Upravo taj drugi, osuđen na zatvorsku kaznu, bio je akter priče o primanju i davanju mita.

Naime, kako saznaje „Blic“, a kako se sumnja, Stojanovićeva je, po predlogu supruga, pregovarala sa osuđenim na zatvorsku kaznu da ponovo, po njegovoj žalbi, otvori predmet.

“ Osumnjičena je zahtevala i primila novac u predmetu protiv okrivljenog kog je 23. oktobra 2018. godine oglasila krivim za nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci. Dogovorila se da okrivljeni dođe u njenu porodičnu kuću gde mu je objasnila da će u presudi namerno načiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, kako bi presuda zbog toga po žalbi pala“,  kaže izvor „Blica“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...